ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Nistru, Prut și râurile mici se menține Cod galben de scurgere redusă a apei

17:34 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada 2-9 iulie Cod galben de scurgere scăzută, transmite MOLDPRES.

„În perioada de referinţă, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, indică SHS.

Şi meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil din amiaza zilei de astăzi și până mâine seara, la ora 21.00. În această perioadă, pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și parțial sudice, se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2). Totodată, sunt prognozate intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

img24004971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!