ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia este ţara unde moldovenii au obţinut cele mai multe permise de şedere în 2013

13:26 | 22.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Cele mai multe permise de şedere pentru moldovenii care se află în ţările din UE au fost eliberate anul trecut de Polonia (6700), Italia (6100) şi România (1900), informează MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat de presă al biroului de statistică al Uniunii Europene, majoritatea permiselor de şedere eliberate în Polonia pentru moldoveni au fost în scop de muncă, în Italia – pentru reîntregirea familiei, iar în România – în scop de studii. 

Permisul de ședere reprezintă orice autorizație valabilă pentru cel puțin trei luni emis de către autoritățile unui stat membru al UE pentru un cetățean non-UE, oferindu-i dreptul de a rămîne în mod legal pe teritoriul său. 

img14000289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!