ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul Republicii Moldova va prelua președinția APCEMN

13:47 | 05.11.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova va prelua președinția Adunării Parlamentare a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră pentru prima jumătate a anului 2015. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a Președintelui Parlamentului Igor Corman cu Secretarul general al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, Victor Țvircun, a comunicat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Președinția APCEMN va fi preluată de Parlamentul Republicii Moldova, conform principiului rotației, de la Parlamentul Greciei în cadrul sesiunii de toamnă a APCEMN, care se va desfășura la Atena, în perioada 8-9 decembrie 2014. Totodată, în prima jumătate a anului 2015 Republica Moldova va deține și Președinția Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, precum și a Consiliului OCEMN al oamenilor de afaceri.

Discuțiile din cadrul întrevederii au vizat prioritățile președinției Republicii Moldova la APCEMN, printre care se numără dezvoltarea unor domenii precum ocrotirea sănătății, economie, transport și tehnologii informaționale. ”Aceste priorități ale Președinției Republicii Moldova în cadrul celor 3 structuri ale OCEMN urmează a fi realizate prin conjugarea eforturilor din partea tuturor autorităților de la Chișinău”, a menționat Președintele Parlamentului. 

La rîndul său, Victor Țvircun a apreciat activitatea delegației Parlamentului Republicii Moldova în cadrul APCEMN, remarcînd importanța cooperării regionale în zona Mării Negre. 

Prima ședință a APCEMN sub președinția Republicii Moldova va avea loc la Chișinău, în perioada 21-22 ianuarie 2015. Parlamentul Republicii Moldova va transmite președinția APCEMN pentru a doua jumătate a anului 2015 Parlamentului României.

img14000727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!