ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurat un centru operaţional de dirijare în situaţii excepţionale

14:55 | 11.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Un centru operaţional de dirijare în situaţii excepţionale a fost inaugurat astăzi de către Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), relatează MOLDPRES.

În cadrul centrului funcţionează trei zone de lucru - sala de şedinţe a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Centrul Naţional de Coordonare pentru reprezentanţii ministerelor şi Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgenţă. 

Potrivit unui comunicat de presă al SPCSE, scopul lansării centrului ţine de îmbunătăţirea reacţionării în caz de dezastre şi situaţii excepţionale. Aici sînt implementate instrumente IT şi comunicaţii de ultima generaţie, care vor permite creşterea capacităţilor de răspuns ale statului în situaţii excepţionale. 

Funcţionarea Centrului Operaţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale va avea loc în baza proiectului „Managementul dezastrelor şi riscurilor climatice în Moldova”, fiind implementat în baza acordului între Republica Moldova și Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare.

img14000903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!