ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE

12:19 | 13.11.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul European a ratificat astăzi, cu majoritate de voturi, la Bruxelles, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Ratificarea documentului a avut loc în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European, la care a participat şi şeful Legislativului din R. Moldova, Igor Corman. 

Raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere între R. Moldova și UE, Petras Auštrevičiu, a menţionat, în cadrul şedinţei, că “viitorul European a fost mereu destinat R. Moldova" şi că “evenimentul de astăzi reprezintă punctul culminant al muncii depuse de către R. Moldova şi UE pentru îndeplinirea planului comun de acţiuni şi realizarea reformelor”. 

Comisarul European pentru extindere şi politică de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat că “ratificarea documentului reprezintă o realizare majoră atît pentru R. Moldova, cît şi pentru UE, esențială pentru a spori transparența, creșterea economică, a susţine stabilitatea şi prosperitatea R. Moldova".

Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie curent, la Bruxelles. Ulterior, acesta a fost ratificat de Parlamentul Republicii Moldova pe data de 2 iulie. 

Documentul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de Parlamentele celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. Pînă în prezent, această procedură a fost efectuată de România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta și Slovacia.

img14000962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!