ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Floreşti a fost asigurat cu apă graţie finanţării europene

12:05 | 24.11.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Raionul Floreşti a beneficiat de o investiţie de 6,5 milioane de euro în urma căreia au fost construite reţele de apă şi canalizare în centrul raional şi în cinci sate. Aceasta a devenit posibil graţie implementării proiectului „Program de dezvoltare a companiilor de apă” susţinut de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Fondul de Investiţii pentru Vecinătate (FIV), transmite MOLDPRES. 

Florești este al doilea raion din R. Moldova, după Ceadîr-Lunga, care a încheiat toate lucrările în cadrul proiectului. Ca rezultat al implementării acestuia în raion au fost conectați la rețeaua de alimentare cu apă cca 6,5 mii de locuitori, peste două mii de gospodării şi principalele instituții sociale din localitate. Lungimea rețelelor de alimentare cu apă construite în cadrul programului este de 169,5 km, fiind achiziționată şi tehnica necesară pentru deservirea şi exploatarea eficientă a apeductului. Totodată, raionul Florești este primul raion care a beneficiat şi de un sistem de citire a contoarelor la distanță. 

Scopul „Programului de dezvoltare a companiilor de apă” este de a promova reforma în sectorul de aprovizionare cu apă şi canalizare, creînd modele de operatori independenţi capabili să presteze servicii la standarde europene. Bugetul proiectului este de 30 de milioane de euro şi cuprinde raioanele Ceadîr-Lunga, Leova, Orhei, Hînceşti, Floreşti şi Soroca.

În acelaşi timp, în regiunea de nord a R. Moldova se implementează încă un proiect finanțat de către BERD, BEI și FIV care prevede crearea unui operator regional în baza apeductului Soroca-Bălți. Raionul Florești, de asemenea, participă în cadrul acestui program de proporţii.

img14001315

img14001315

img14001315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!