ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Hînceşti a fost reluată restaurarea Complexului „Manuc-Bey”

13:50 | 16.01.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a reluat după vacanţa de sărbători lucrările de restaurare a Conacului Manuc-Bey şi a locaţiei geto-dacice din satul Stolniceni, raionul Hînceşti. Odată cu finalizarea acestora va fi deschis traseul turistic Vama Veche-Lăpuşna, transmite MOLDPRES.

La ora actuală, sînt desfăşurate lucrările de reconstrucţie a Casei contesei Ioniţă Iamandi şi a Casei vechilului. Totodată, este prevăzută restaurarea trecerilor subterane de la Conacul Manuc-Bey și amenajarea acestora cu expoziții.

La finalizarea proiectului vor fi amenajate zece hectare de teritoriu al Complexului „Manuc-Bey”, două hectare de teritoriu al locației geto-dacice din s. Stolniceni, fiind construiţi doi kilometri de drum de acces.

ADR Centru a început implementarea acestui proiect în noiembrie 2013, planificat să fie terminat la sfîrșitul anului curent. Costul lucrărilor este de aproximativ 23 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

img15000273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!