ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova a fost lansat primul sistem european de identificare a rău-platnicilor

15:27 | 28.01.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Pe piața serviciilor de comunicații a fost lansat Registrul Negativ al Debitorilor Activi, primul sistem european de identificare a rău-platnicilor, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul sistem ”oferă servicii menite să prevină şi să reducă riscurile în afaceri, precum şi să ofere posibilitatea recuperării datoriilor fără costuri şi eforturi suplimentare”.

Registrul este gestionat de compania INFODEBIT, parte a Grupului European JULIANUS INKASSO. INFODEBIT este specializată în administrarea, prelucrarea şi difuzarea informaţiei despre debitele restante prin intermediul Registrului Negativ al Debitorilor Activi. În prezent, în acest registru sînt incluși peste 100 mii de debitori activi.

Potrivit datelor oferite de compania INFODEBIT, asemenea registre funcţionează în peste 20 de ţări membre ale UE. Eficienţa de colectare a datoriilor prin intermediul Registrului Negativ al Debitorilor Activi atinge, în aceste ţări, pragul de circa 40 la sută.

 

img15000559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!