ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a promovat în semifinala turneului de la Burnie, proba dublu

11:11 | 05.02.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat astăzi împreună cu australianul Matthew Ebden în semifinala probei de dublu la turneul internațional ”Mcdonalds Burnie International” (Australia) din seria Challengers, dotat cu premii în sumă de 50.000 de dolari SUA, relatează MOLDPRES. 

Asta după ce au învins în trei seturi (4-6, 6-4, 14-12) perechea Bjorn Fratangelo-Tennys Sandgren (SUA) în sferturile de finală ale competiției. În optimile turneului ei au devansat în două seturi (6-2, 6-2) duetul japonez Yuga Kibi-Yuichi Sugita. 

Parteneri de întrecere în semifinală vor fi Somdew Devvarman-Sanam Singh (India). 

La individual Radu Albot a suferit ieri înfrîngere în două seturi (3-6, 3-6) în meciul disputat  în optimile de finală cu Hyeon Chung din Coreea de Sud, fiind eliminat din concurs. În  runda inaugurală el l-a întrecut în trei seturi (4-6, 6-3, 7-6) pe australianul Matt Reid. 

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, fiind situat pe locul 145 în clasamentul mondial. El a cîștigat în cariera sa 14 turnee internaționale din seria Futures, unul din categoria Challengers și 12 concursuri de dublu (5 din seria Challengers, 7 – Futures).

img15000757

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!