ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A crescut numărul cazurilor de gripă

14:16 | 05.02.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Şase cazuri noi de gripă clinică sezonieră au fost înregistrate în Republica Moldova pe parcursul ultimei săptămîni, cu patru mai multe faţă de săptămîna precedentă, informează MOLDPRES cu referire la date ale Centrului Naţional de Sănătate Publică. 

Din cele şase cazuri, cinci au fost confirmate prin teste de laborator, care au arătat că patru oameni au făcut gripă de tip B, iar o persoană - gripă A (H1N1). La Chişinău au fost înregistrate trei cazuri de gripă, la Comrat - două şi încă unul - la Ungheni. Cinci dintre cei şase bolnavi cu gripă au fost spitalizaţi.

În total, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate 11 cazuri de gripă clinică sezonieră. Totodată, peste opt mii de persoane au făcut viroze, iar alţi aproximativ 25 mii de oameni s-au îmbolnăvit de pneumonii, bronhopneumonii şi bronşiolite. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii recomandă evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor, consumul fructelor şi al legumelor.

img15000762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!