ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un model unic de gestionare a serviciilor comunale a fost lansat în UTA Găgăuzia

12:57 | 06.02.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. În satul Congaz din UTA Găgăuzia a fost lansată o întreprindere comunală intercomunitară (ICI) care asigură servicii publice de calitate pentru 15 mii de locuitori din trei localităţi, transmite MOLDPRES.

Astfel, Primăria satului Congaz a cooperat cu primăriile Cotovscoe şi Chioselia Rusă pentru a oferi servicii de evacuare centralizată și depozitare a deșeurilor, deszăpezire, întreținere a drumurilor şi reţelelor de iluminat stradal, dezvoltare și mentenanță a apeductului.

Proiectul este implementat de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) cu suportul PNUD şi UN Women, şi susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei. În cadrul PCDLI, 40 de primării din Moldova şi-au unit eforturile şi au creat 10 întreprinderi de cooperare intercomunitară, care prestează servicii publice.  

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD, valoarea totală a granturilor oferite pentru acest tip de proiecte este de un milion de dolari SUA. Beneficiari ai proiectului sînt peste 120 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. 

img15000792

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!