ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil a decedat din cauza unei infecţii respiratorii virale acute

11:01 | 12.02.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Un copil de 11 ani a murit din cauza unei infecţii respiratorii virale acute, a anunţat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică, informează MOLDPRES.

Petru Scoferţă, cercetător ştiinţific coordonator la centrul amintit a precizat pentru agenţie că fetiţa, originară din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, se trata la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Copilul avea şi intoxicaţie.

Sursa citată nu a exclus faptul că decesul a avut loc din cauza complicaţiilor provocate de gripă. "De la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga nu s-au adus materiale pentru a fi făcute teste de laborator şi a vedea dacă copilul a avut sau nu gripă. Părinţii fetiţei nu au gripă, dar alte două persoane care s-au aflat în contact cu minora sînt bolnave de gripă de tip B, conform testelor de laborator", a menţionat Petru Scoferţă.

În total de la începutul sezonului rece în ţară s-au înregistrat 30 de cazuri de gripă clinică sezonieră. 19 cazuri noi au fost înregistrate pe parcursul ultimei săptămîni, cu 13 mai multe comparativ cu săptămîna precedentă. O femeie de 45 de ani din Chişinău a murit marţi din cauza complicaţiilor, provocate de virusul gripal A H1N1.    

img15000909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!