ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valoarea pieţei serviciilor de telefonie fixă a înregistrat scădere, al șaptelea an consecutiv

13:18 | 09.03.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Piaţa serviciilor de telefonie fixă este, al șaptelea an consecutiv, într-o scădere continuă a vînzărilor, pe fondul diminuării numărului de abonați și traficului de voce, informează MOLDPRES cu referire la date publicate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Vînzările pe acest segment de piaţă s-au micșorat în 2014 cu 10 la sută față de anul precedent, pînă la 1 miliard de lei. Traficul de voce în rețelele de telefonie fixă a scăzut cu 13,3 la sută. Serviciul de presă al ANRCETI precizează că traficul de peste hotare în Republica Moldova a scăzut cu 32,6 la sută, iar traficul către rețelele internaționale - cu 26,6 la sută. Scăderi s-au înregistrat și la alte servicii de telefonie fixă.

Numărul de abonați a scăzut nesemnificativ, cu peste 3,2 mii, pînă la 1 milion 218,3 mii, ca urmare a micșorării numărului de abonați ai Moldtelecom. Pe de altă parte, numărul de abonați ai furnizorilor alternativi de telefonie fixă a crescut cu 12,7 la sută.

Specialiștii ANRCETI explică diminuarea volumului de vînzări şi a numărului de abonați în sectorul de telefonie fixă prin migrarea acestora la serviciile voce oferite prin intermediul rețelei Internet şi la serviciile de telefonie mobilă care sînt mai avantajoase pentru utilizatori.

 

img15001546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!