ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadori UE în R. Moldova s-au informat despre campania electorală din UTA Gagauz-Yeri

13:47 | 09.03.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Ambasadorii mai multor state-membre ale Uniunii Europene în R. Moldova au întreprins astăzi o vizită la Comrat pentru a se întîlni cu candidaţii la funcţia de başcan al UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

La întîlnirea cu diplomaţii europeni s-au prezentat cinci candidaţi şi cîţiva reprezentanţi ai candidaţilor înregistraţi pentru participare la scrutin. Ceilalți n-au dat curs invitaţiei, motivînd că sînt ocupaţi în campania electorală.

Prezent la eveniment, guvernatorul în exerciţiu, Mihail Formuzal, a apreciat întrevederea drept o bună practică a misiunilor diplomatice acreditate în ţara noastră. „Ambasadorii UE au iniţiat această întîlnire cu candidaţii la funcţia de başcan pentru a se informa cum derulează campania electorală şi a se documenta despre situaţia social-economică în regiune. Oricine nu va fi ales în funcţia de guvernator al autonomiei găgăuze va trebui să lucreze în strînsă legătură cu Guvernul R. Moldova”, a menţionat Formuzal, citat de portalul Gagauzinfo.md.

Primul tur al alegerilor pentru funcţia de başcan al UTA  Gagauz-Yeri va avea loc la 22 martie. În caz de necesitate  pentru data de 5 aprilie este planificat turul doi de scrutin. În campania electorală din autonomia găgăuză participă 11 candidaţi.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15001549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!