ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a avut loc ceremonia de inaugurare a noului başcan al UTA Gagauz-Yeri

13:40 | 15.04.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Irina Vlah, başcanul nou-ales al Unităţii Teritorial-Administrative Gagauz-Yeri, a fost astăzi învestită în funcţie. Ceremonia a avut loc după ce preşedintele Curţii de Apel Comrat, Afanasi Curdov, a dat citire deciziei de aprobare în funcţia de guvernator al autonomiei în urma alegerilor din 22 martie curent, transmite MOLDPRES.

Festivitatea de inaugurare a başcanului s-a desfăşurat pentru prima dată în centrul oraşului Comrat, în prezenţa preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrului Chiril Gaburici, şefilor mai multor misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova, ÎPS Mitropolitului Vladimir, altor oficialităţi.

După ce a depus jurămîntul, Irina Vlah s-a adresat cu un discurs oaspeţilor şi locuitorilor autonomiei în care a dat asigurări că se va ghida în exclusivitate de Constituţia R. Moldova şi Legea privind statutul special al UTA Gagauz-Yeri. „Voi fi başcanul tuturor locuitorilor autonomiei fără a face vreo deosebire etnică sau partinică. Promit să fiu un garant al păcii şi stabilităţii în regiune, cu o societate prosperă şi consolidată”, a menţionat Irina Vlah în alocuţiunea sa.

Irina Vlah a cîştigat detaşat alegerile la funcţia de başcan UTA Gagauz-Yeri din 22 martie, obţinînd 51,01% din numărul total de voturi. Este prima femeie aleasă în această funcţie şi primul guvernator ales din primul tur.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15002468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!