ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălţi a fost lansat un program moldo-polon pentru dezvoltarea Regiunii de Nord

12:11 | 16.04.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska, Polonia, au lansat ieri la Bălţi un program destinat managementului proiectelor ca instrument al dezvoltării locale şi regionale, comunică MOLDPRES.

În urma realizării proiectului moldo-polon vor fi elaborate  programe de dezvoltare pentru trei microregiuni din zona de nord a ţării. Totodată, mai mulţi specialiști ai ADR Nord şi din administraţia publică locală își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul implementării politicii de dezvoltare regională.

“Cu ajutorul partenerilor polonezi în R. Moldova au fost implementate trei proiecte, iar acum l-am lansat pe cel de-al patrulea. Vizitele de studiu efectuate în Polonia, precum şi asistenţa experţilor polonezi în ţara noastră au făcut posibilă  stabilirea unor relații de colaborare necesare pentru realizarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord”, a menționat Valerian Bînzaru, șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Evenimentul de lansare a proiectului, la care au participat reprezentanţi ai autorităților locale din R. Moldova și Polonia, a fost urmat de o sesiune de instruire în domeniul elaborării și managementului proiectelor. De asemenea, au fost prezentate informații despre implementarea programelor  din fondurile Uniunii Europene, ţinînd cont de experiența Poloniei în atragerea investițiilor.

Programul „Managementul proiectului - instrument al dezvoltării locale şi regionale. Experienţa Regiunii Wielkopolska pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, R. Moldova” este susţinut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img15002492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!