ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franța a ratificat Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE

09:21 | 17.04.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Franța a ratificat ieri Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE. Informația a fost confirmată pentru agenție de șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Taban, informează MOLDPRES.

Ratificarea a avut loc în cadrul Adunării Naționale. În timpul dezbaterilor, deputații francezi au menționat că “R. Moldova este cea mai democratică țară din vecinătatea estică a UE și cel mai francofon și francofil stat din Europa de Est”.

Astfel, Franța este a 18-a țară care a ratificat documentul după România, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania, Olanda, Cehia și Marea Britanie.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie același an, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate cele 28 de state membre ale UE. 

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!