ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind modul de repartizare a subvenţiilor pentru agricultori a fost publicat în Monitorul Oficial

09:54 | 12.06.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2015 a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Regulamentul conţine listele activităţilor şi a riscurilor eligibile subvenţionării, dar şi descrie modalităţile de obţinere a subvenţiilor.

Conform documentului, producătorii agricoli pot beneficia de mijloace de subvenționare nu mai mari de 2,5 milioane, cu excepţia grupurilor de producători pentru care sumele oferite vor fi extinse pînă la 4 mln lei. În baza investițiilor făcute anul precedent, fermierii pot solicita subvenții printr-o cerere depusă la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Pentru anul 2015, fondul de subvenționare în agricultură este de 610 milioane de lei, de aproape două ori mai mic decît solicită agricultorii.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img15003949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!