ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va cere anularea voturilor din satul Topala, Cimișlia

09:27 | 15.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a declarat că va solicita anularea voturilor din satul Topala, Cimișlia, după ce secția de votare din această localitate a fost devastată de un grup de cetățeni, informează MOLDPRES.

Șeful Misiunii de Observare la alegerile locale din 14 iunie a Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Postică, a declarat ieri la un briefing de presă, că incidentul s-ar fi iscat din cauza unor cetățeni care au rămas nemulțumiți de faptul că un concurent electoral a transportat cu autobuzul un grup de persoane străine din altă localitate ca să voteze pentru acesta. În urma altercațiilor, au fost distruse urnele și buletinele de vot.

Întîmplarea a avut loc în jurul orei 19.00, iar pînă la ora respectivă, peste 50% din alegătorii satului Topala își exprimase dreptul la vot, a precizat președintele CEC.

Poliția investighează cazul dat în vederea identificării persoanelor care au provocat incidentul și sancționarea acestora.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază)

img15004042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!