ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetăţenii Republicii Moldova vor călători fără vize în Serbia

16:19 | 29.07.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că au fost finalizate procedurile necesare pentru  intrarea în vigoare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Serbia privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii ambelor state, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Astfel, începînd cu data de 6 august 2015, cetăţenii Republicii Moldova, titulari ai paşapoartelor biometrice valabile, sînt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul Serbiei, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări. 

Totodată, MAEIE atenţionează că normele de călătorie şi cele privind valabilitatea documentelor sînt identice rigorilor de călătorie în statele din spaţiul european.

(Editor M. Jantovan)

 

img15005066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!