ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cifra de vînzări pe piaţa serviciilor de telefonie fixă a depăşit jumătate de miliard de lei, în primul semestru

11:00 | 03.09.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Piaţa serviciilor de telefonie fixă a înregistrat o creştere nesemnificativă de 1,0 la sută, în primul semestru al anului 2015, după ce şase ani consecutiv vînzările au fost într-o scădere continuă, pe fondul unei diminuări nesemnificative a numărului de abonaţi, informează MOLDPRES.

Cifra de vînzări pe această piaţă a depășit, în ianuarie-iunie, jumătate de miliard de lei, precizează un comunicat al Serviciului de presă al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Dacă însă în primul trimestru vînzările au crescut per total cu 4,5 la sută, apoi în trimestrul doi s-au diminuat cu 3 la sută.

Veniturile furnizorilor alternativi de telefonie fixă au sporit cu 5,3 la sută faţă de primul semestru al anului 2014, iar veniturile Moldtelecom au înregistrat o creştere uşoară de 0,8 la sută.

„În prima jumătate a anului curent, utilizarea serviciilor de telefonie fixă a continuat să scadă, numărul de abonați a scăzut cu aproape 9,5 mii şi a alcătuit 1 milion 208,8 mii, iar volumul total al traficului de voce s-a diminuat cu 21,4 la sută”, menţionează ANRCETI.

Specialiștii ANRCETI explică diminuarea traficului de voce şi a numărului de abonaţi în sectorul de telefonie fixă prin migrarea acestora la serviciile voce oferite prin intermediul rețelei Internet şi la serviciile de telefonie mobilă care sînt mai comode şi mai avantajoase pentru utilizatori.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!