ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va trece în noaptea de 24 spre 25 octombrie la ora de iarnă

15:12 | 23.10.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va trece la ora de iarnă în noaptea de 24 octombrie spre 25 octombrie curent. Astfel duminică, la ora 3.00, acele ceasornicelor vor fi date cu o oră înapoi, iar această zi va fi cea mai lungă din an, informează MOLDPRES.

Surse din cadrul Guvernului au precizat că această schimbare se va produce ”în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele-membre ale Comunităţii Europene”.

Potrivit specialiștilor, trecerea la ora de iarnă poate cauza un disconfort şi anxietate din cauza schimbării ritmului biologic al organismului. Psihologii susţin însă că schimbarea orei este mai mult o problemă de ordin psihologic.

Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă, are loc aproximativ în 69 de țări din Europa cu respectarea diferenței de fus orar.  

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img15007119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!