ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi sărbătorită Ziua portului popular

15:58 | 19.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. În ultima duminică din luna iunie  în R. Moldova va  fi marcată Ziua portului popular. O hotărîre în acest sens a fost adoptată astăzi de către Legislativ, informează MOLDPRES.

Proiectul a fost inițiat de Ministerul Culturii și are drept scop promovarea costumului popular.

“Portul popular reprezintă o marcă a unui popor ca şi limba, imnul, steagul. Promovarea costumului tradiţional a scos în valoare frumuseţea şi autenticitatea acestuia. În societatea contemporană există un interes sporit faţă de portul popular. Acesta este sursă de inspiraţie pentru artiştii vestimentari din întreaga lume”, a opinat Monica Babuc, ministrul în exercițiu al Culturii.

Conform sursei citate, portul popular constituie un model de conciliere a societăţii deoarece în această zi vor fi puse în valoare costumele tradiţionale ale tuturor etniilor care convieţuiesc în Republica Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

 

 

img15007975

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!