ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În două comune din țară vor avea loc alegeri locale noi

17:45 | 08.12.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi că pe 15 mai 2016, în comunele Ochiul Roș, raionul Anenii Noi şi Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti, vor avea loc alegeri locale noi, după ce primarii celor două localități și-au dat demisia, informează MOLDPRES.

Consiliul comunal din Sărata-Galbenă a luat act de demisia primarului în legătură cu incompatibilitatea funcției deținute cu cea de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar primarul comunei Ochiul Roș și-a depus mandatul în legătură cu agravarea stării de sănătate.  

În acest sens CEC urmează să aprobe modelele  buletinelor de vot și ştampilei  care va fi aplicată în actele de identitate ale alegătorilor, precum și să acrediteze observatori în vederea monitorizării alegerilor din cele două sate.

Alegerile locale generale au avut loc în R. Moldova la 14 iunie curent, cînd au fost aleși primarii, consiliile locale și cele raionale.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img15008595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!