ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gheretele și panourile publicitare vor fi înlăturate de pe străzile principale ale Chișinăului

13:26 | 15.02.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Gheretele și alte unități comerciale ambulante vor fi lichidate de pe străzile principale ale municipiului Chișinăului, a declarat astăzi primarul capitalei Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei primăriei, informează MOLDPRES.

Potrivit edilului, ”în ultimii ani a scăzut numărul gheretelor, dar a crescut cel al tonetelor, automobilelor rulotă, frigiderelor și al altor unități comerciale. De aceea acestea vor fi evacuate de pe arterele principale ale orașului și reamplasate pe străzile adiacente”.

”În timpul apropiat, consilierilor municipali urmează să li se propună spre aprobare un nou regulament privind amplasarea și emiterea autorizațiilor de funcționare a unităților comerciale ambulante. Acest lucru va permite ca orașul să capete un alt aspect, iar gheretele (statice) să fie înlocuite cu unități comerciale mobile”, a opinat Chirtoacă.

De asemenea, primarul a dispus ca de la 1 iunie curent, să fie demontate toate panourile publicitare (din metal) de pe carosabil și din sensurile giratorii, dar și cele care au fost amplasate ilegal pe străzile Chișinăului, cu excepția celor care sînt electronice, deoarece acestea urmează a fi reglementate aparte.

Conform statisticilor primăriei, de la începutul anului 2007 de pe străzile capitalei au fost evacuate circa 200 de gherete din totalul celor peste 4 mii de unități.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16001279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!