ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnaţi cîștigătorii celei de-a doua semifinale a etapei naţionale Eurovision 2016

12:02 | 26.02.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Alţi opt finalişti au fost desemnaţi în urma televotingului şi notelor juriului în cadrul celei de-a doua semifinale naţionale a Concursului internaţional de muzică Eurovision 2016, care a avut loc ieri seară la postul de televiziune Moldova 1, informează MOLDPRES.

Aceștia sînt Lidia Isac, Nadia Moşneagu, Max Fall feat Dan Vozniuc & Malloy, Cristina Pintilie, Rodica şi Ivan Aculov, Big Flash Sound, Andrei Ioniţă & Onoffrei. Show-ul live a fost transmis în direct la Moldova 1, Radio Moldova Actualităţi, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret şi pe portalul trm.md.

Felicia Dunaf, cea de-a opta finalistă, a fost salvată de către public în urma televotingului realizat pe parcursul dezbaterilor post-Eurovision. Pe 27 februarie, în marea finală naţională Eurovision 2016, ea va lupta alături de alţi 15 interpreţi pentru biletul norocos spre Stockholm, gazda etapei internaționale Eurovision 2016.

Solicitat de MOLDPRES, directorul  Departamentului Producţie al TRM, Leonid Melnic  a menţionat că cea de-a doua semifinală a decurs bine, atît doar că mulţi concurenţi au rămas nemulţumiţi de rezultatele obţinute. „De obicei,  asemenea nemulţumiri apar după ce sînt anunţate rezultatele juriului şi cele ale televotingului.  Oficial însă n-am avut nicio contestaţie. Marea finală va fi şi mai încordată. Sînt multe voci şi show-uri care ar merita să cîştige. De aceea juriul, care va fi suplimentat cu două persoane, va fi foarte exigent, pentru că nu este uşor să alegi cea mai bună piesă”, a precizat Leonid Melnic.

Prima semifinală națională s-a desfășurat la 23 februarie.

Cea de a 61-a ediţie a Concursului internaţional de muzică "Eurovision" va avea loc între 10 şi 14 mai la Stockholm, Suedia. Reprezentantul ţării noastre va evolua pe 10 mai. Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat - formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase. În anul trecut R. Moldova a fost reprezentată de Eduard Romanyuta din Ucraina, cu piesa „I want your love”, care nu a reuşit să se califice în marea finală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16001640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!