ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri și reprezentanţii BERD au discutat cauzele tărăgănării reparaţiei drumului Comrat-Ciumai

12:05 | 12.03.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Reparaţia anevoioasă a drumului Comrat-Ciumai a fost unul din subiectele  discutate ieri în cadrul unei întîlniri a conducerii UTA Gagauz-Yeri cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite MOLDPRES.

Potrivit başcanului Irina Vlah, proiectul de reconstrucţie a traseului Comrat-Ciumai este realizat cu greu şi creează dificultăți autorităţilor autonomiei. „Lucrările au început în 2012, iar din cauza reparaţiei tărăgănate pe acest sector au loc multe accidente rutiere”, a menţionat guvernatorul.

La rîndul său, Julia Otto, director al reprezentanţei BERD în R. Moldova, a afirmat că structura pe care o conduce este interesată de realizarea unuia dintre cele mai mari proiecte de reconstrucţie a drumurilor din ţara noastră, însă „unii responsabili din R. Moldova nu întotdeauna respectă condiţiile de lucru”.

„Cînd am semnat decizia de finanţare a proiectului, am înaintat un şir de cerinţe care nu întotdeauna sînt respectate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Noi doar finanţăm proiectul şi nu putem controla calitatea drumurilor reparate”, a subliniat oficialul BERD, citat de  gagauzinfo.md.

În context, Julia Otto a dat asigurări că banca „va examina posibilităţile de redresare a situaţiei create, mai ales la capitolul desfăşurării licitaţiilor şi selectării antreprenorilor”.

Reparaţia segmentului de 55 de kilometri Comrat-Ciumai se înscrie în proiectul de reabilitare a traseului naţional Chişinău-Giurgiuleşti. În acest scop, cu susţinerea financiară a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a fost alocată suma de 25 de milioane de  euro. Conform planului de lucru, tronsonul urma să fie dat în folosinţă la finele anului 2014.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16002027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!