ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Donior Islamov a cucerit medalia de bronz la Europene

10:29 | 13.03.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Luptătorul moldovean de stil greco-roman Donior Islamov (59 kg) a obținut ieri medalia de bronz la Campionatul European de la Riga (Letonia), transmite MOLDPRES.

În primul meci disputat, moldoveanul i-a cedat cu scorul 0-8 campionului categoriei, Mingiyan Semenov (Rusia), l-a învins (13-4) în recalificări pe Albert Baghumyan (Spania), iar în disputa pentru medalia de bronz l-a devansat (8-0) pe Kristian Fris (Serbia).

Medalia cucerită la Europene este prima în palmaresul său. Performerul a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, iar anul acesta a devenit premiant al campionatului Germaniei, în concursul pe echipe.

Coechipierul Maxim Mamulat (66 kg) a cedat în primul meci desfășurat.

Astăzi vor intra în concurs Daniel Cataraga (71 kg) și Igor Beșleaga (75 kg).

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care a obținut medalia de bronz la Olimpiada de la Atlanta (1996).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16002048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!