ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat la cea mai mare expoziție europeană de vinuri

16:50 | 17.03.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Circa 200 cele mai bune vinuri, divinuri și spumante moldovenești, produse de 30 de companii vinicole din R. Moldova au participat la cea mai mare expoziție europeană de vinuri ProWein 2016, care a avut loc în perioada 13-15 martie, la Dusseldorf, Germania, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, standul țării noastre, cu o suprafață de 180 de metri pătrați a fost vizitat de peste 2.500 de oaspeți din întreaga lume. Vizitatorii au fost întîmpinați de persoane îmbrăcate în costume naționale, care le-au oferit cadouri cu sticle promoționale, informații despre tradițiile seculare ale vinificației moldovenești și sugestii privind destinațiile turistice vitivinicole din R. Moldova.

Cunoscătorii și pasionații de vinuri s-au arătat impresionați de vizibilitatea pe care o capătă în ultima perioadă Vinul Moldovei, apreciind calitatea vinurilor degustate, despre care au afirmat că ”pot face concurență celor mai bune vinuri din țările vinicole recunoscute la nivel mondial”.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu a declarat că în fiecare an Vinul Moldovei reușește să înregistreze noi succese, devenind astfel tot mai cunoscut pe plan internațional. „Toți cei care au participat la evenimentele organizate la Dusseldorf la standul țării noastre au avut doar cuvinte de laudă pentru produsele expuse. Consider că participarea noastră la ProWein 2016 a avut un aport important la consolidarea notorietății brandului de țară la nivel internaţional și sînt sigur că prin eforturi comune vom reuși să-l facem cunoscut în întreaga lume”, a spus Munteanu.

R. Moldova a luat parte al treilea an consecutiv la cea mai mare expoziție europeană de vinuri și băuturi alcoolice ProWein, sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Participarea țării noastre la eveniment a fost organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate USAID, și suportul programului CBI.

Ediția din acest an a expoziției ProWein a întrunit 6.200 de expozanți din 59 de țări. Ea a fost vizitată de 55 de mii de persoane.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16002168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!