ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artişti din Ungheni au participat la un Festival al oraşelor înfrăţite din Polonia

12:37 | 04.04.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. O delegaţie din Ungheni a participat recent în Polonia la festivalul “Festiwal kultur miast partenerskich”. La evenimentul desfăşurat în fiecare primăvară au luat parte reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite cu localitatea Konin din această țară, comunică MOLDPRES.

Oraşul Ungheni a stabilit relaţii de înfrăţire cu localitatea Konin din anul 2006. Administraţiile celor două oraşe menţin legături de colaborare în domeniile social, cultural, economic, dezvoltare regională etc.  

În acest an, unghenenii au delegat la festival Atelierul de creaţie contemporană “Fantezie” de la Palatul de cultură din oraş. Artiştii din Ungheni s-au prezentat cu un extins program cultural, inclusiv o expoziţie de artizanat local.

Împreună cu reprezentanţii altor oraşe înfrăţite cu Konin (Cernăuţi, Lvov (Ucraina), Bryansk (Rusia), Joniskis (Lituania) ş.a.) delegaţia din ţara noastră a participat la activităţi din cadrul festivalului organizate în localitatea gazdă, precum şi în alte oraşe din regiune. Participanţii au afirmat că s-au bucurat de ospitalitate şi o atenţie deosebită, mai ales în orăşelul Strzalkowo, băştinaşii căruia au rădăcini ce se trag din Bucovina.

“Ospitalitatea şi generozitatea gazdelor au făcut din acest festival o sărbătoare pentru invitaţi. Am reuşit să cunoaştem mulţi oameni talentaţi, făcînd şi schimb de experienţă, însă cel mai important este că s-a demonstrat încă o dată că arta nu are bariere naţionale, de limbă şi cultură”, a menţionat Tatiana Costei, directorul Palatului de cultură din oraşul Ungheni.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16002674

img16002674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!