ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei localităţi din ţară au găzduit ediţia din acest an a “Caravanei Biodiversităţii”

12:05 | 23.05.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Mai multe acţiuni ecologice s-au desfăşurat în cadrul unei campanii dedicate Zilei Mondiale a Biodiversităţii marcate la 22 mai. “Caravana Biodiversităţii – 2016” a fost organizată de Ministerul Mediului care a ales în acest an destinaţii ce fac parte din fondul ariilor naturale protejate de stat, informează MOLDPRES.

Astfel, pe parcursul săptămînii trecute o echipă formată din reprezentanţi ai structurilor ministerului, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi autorităţilor locale s-au deplasat la liceele din satul Lozova, raionul Străşeni (Rezervaţia ştiinţifică “Codrii”), satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni (“Plaiul Fagului”), precum şi din oraşul Orhei (Parcul Naţional Orhei).

Specialiştii au prezentat localnicilor informaţii cu privire la importanţa protecţiei mediului, conservarea habitatelor şi ecosistemelor naturale. Totodată, pentru elevi au fost organizate excursii în rezervaţiile naturale, unde au fost explicate metode de folosire raţională a  biodiversităţii în contextul dezvoltării durabile.

Prima ediţie a “Caravanei Biodiversităţii” a fost lansată în anul 2013. Campania se înscrie în acțiunile Deceniului Internaţional al Biodiversităţii 2011-2020, desemnat de Organizaţia Naţiunilor Unite.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16004067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!