ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru a cîștigat etapa Cupei Europei

12:03 | 02.06.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Denis Vieru (20 de ani) a cîștigat etapa Cupei Europei la judo (juniori), categoria de greutate pînă la 66 de kilograme, desfășurată la Leibnitz (Austria), relatează MOLDPRES.

”Acesta-i judocanul pe care mizez mult pe viitor. Are tehnică bună, minte lucidă, este conștiincios la antrenamente. Îi mai lipsește doar puțină forță și dîrzenie, răutate sportivă în sensul bun al cuvîntului,  El, împreună cu alți membri ai lotului național, urmează să înlocuiască generația lui Valeriu Duminică, ce ne va reprezenta la ediția din anul curent a Jocurilor Olimpice (Rio de Janeiro, 5-21 august). Mă refer, în special, la Dorin Goțonoagă, Norin Tatarescu, Iurie Mocanu ș.a.”, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă antrenorul lotului național Veaceslav Bacal. ”Normal, sînt bucuros”, a spus Denis Vieru.

Norin Tatarescu (73 kg) și Iurie Mocanu (81 kg) au repurtat la Leibnitz cîte două victorii și au suferit o înfrîngere. Mihail Doncilă, Ion Mihailov, ambii la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme, Ana Budescu (48 kg) și Margarita Musteață (63 kg) au suferit eșec în primele partide disputate, părăsind competiția.

Denis Vieru este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În 2015 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16004396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!