ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS a instituit propriile decorații

09:41 | 13.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al R. Moldova a instituit cîteva distincții departamentale, comunică MOLDPRES.

Surse de la SIS au precizat pentru agenție că este vorba de Crucea „Ofițer emerit", care este distincția supremă a instituției și se va acorda doar ofițerilor serviciului special „pentru curaj excepțional și altruism manifestate la asigurarea securității de stat; merite deosebite la protejarea independenței și integrității teritoriale a R. Moldova; executarea cu succes și coordonarea misiunilor speciale de nivel național și internațional".

Au fost instituite crucile „Pentru merite" și „Pentru serviciu impecabil" în trei grade. De asemenea, SIS va avea medaliile: „Pentru cooperare" și „25 de ani de Serviciu și securitate a RM".

Președintele Nicolae Timofti a emis un decret cu privire la includerea noilor distincții în Armorialul General al R. Moldova.

(Editor M. Jantovan)

img16004692

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!