ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mircea Snegur: „Viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană”

14:30 | 10.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova 

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: În condițiile de atunci, calea unionistă nici nu a fost pusă în discuție, deoarece clasa politică și conducerea era conștientă de faptul că poporul nu este pregătit pentru unire, cum se întîmplă și în prezent. Totuși, am mers pe altă cale de apropiere a neamurilor, prin restabilirea spațiului spiritual comun, integrarea economică prin crearea întreprinderilor mixte, libera circulație fără vize în ambele direcții și altele. Sînt convins că atunci a fost aleasă cea mai corectă cale de edificare a statului independent și cred că timpul ne-a dat dreptate. 

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Viitorul Republicii Moldova, fără îndoială, este în Uniunea Europeană. Astfel, anume de sîrguința și calitatea realizării Acordului de Asociere RM-UE depinde perspectiva, data și ziua aderării în Uniunea Europeană.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16006419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!