ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumul de energie electrică a scăzut cu 3,3 la sută, în primul semestru

15:00 | 16.08.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Consumul final de energie electrică în economia naţională a fost, în primele șase luni ale acestui an, de 1 793,8 milioane kilowatt/oră, cu 3,3 la sută mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2015, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), informează MOLDPRES.

Datele ANRE mai relevă că volumul energiei electrice livrate consumatorilor finali a coborît la nivelul anului 2014. Deși consumul s-a redus, costurile energiei furnizate au crescut per total cu peste 700 milioane de lei, în condițiile în care tariful s-a majorat de la o medie de 156,6 bani pentru un kWh în prima jumătate a anului 2015 pînă la 202,3 bani în ianuarie-iunie acest an.

Populația este unul din cei mai mari consumatori de energie electrică, cu o pondere de 46 la sută în total, în timp ce achizițiile din exterior s-a ridicat la 1 360 milioane de kilowații/oră. Nivelul achitărilor pentru energia livrată în primul semestru s-a cifrat la 99,9 la sută.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16006539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!