ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petru Lucinschi: „Privesc foarte optimist viitorul R. Moldova”

10:56 | 23.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Petru Lucinschi, fost preşedinte al R. Moldova

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: Dacă am lua-o astăzi de la capăt, aş alege aceeaşi cale, cea a independenţei. Ulterior, trebuie să tindem spre integrarea în Uniunea Europeană şi spre nivelul ţărilor din UE. Deci, putem spune că în prezent mergem pe o cale corectă.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Privesc foarte optimist viitorul R. Moldova, cred că putem deveni o ţară de succes cu specificul şi frumuseţea noastră. Este important să rămînem o ţară independentă  şi să avem relaţii bune cu vecinii. Ştim că politica este foarte importantă şi plină de evenimente istorice, totuşi trebuie să ţinem cont de faptul că principalele acţiuni sînt înfăptuite de către oameni.

Dacă vorbim despre perspective, atunci pentru îmbunătăţirea domeniului economic trebuie să analizăm bine cerinţele pieţei, din păcate, ne orientăm foarte greu şi nu muncim anume pentru piaţă. Trebuie să fie create condiţii stabile pentru investitorii străini, precum şi un grup de oameni care ar evalua la mod concret cum să dezvoltăm ţara mai departe.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!