ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ilan Şor va fi cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu

15:48 | 25.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaţilor primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, privind decizia Judecătoriei Buiucani din capitală de prelungire a mandatului de arest la domiciliu cu încă 30 de zile, relatează MOLDPRES.

Iulian Balan, avocatul lui Ilan Şor, a opinat că „decizia instanţei este una neîntemeiată. Aceasta se bazează pe argumentele deja prezentate anterior, chiar dacă magistraţii erau obligaţi să vină cu dovezi noi. Este neclară hotărîrea luată, de aceea vom discuta la următoarea şedinţă de judecată despre schimbarea măsurii preventive”, a spus Balan.

Tot astăzi, mai multe persoane au protestat în fața Curţii de Apel, cerînd eliberarea primarului din Orhei.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție într-un nou dosar penal pe data de 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014. Ilan Şor este învinuit că, în perioada 4-25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore, sumă confirmată şi de memorandumul KROLL. Avocații suspectului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat.

Ieri Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis în instanţa de judecată dosarul iniţiat pe numele lui Ilan Şor. Acesta riscă 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!