ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost deschisă expoziția de filatelie și numismatică filatelică „Moldova Independentă”

19:19 | 25.08.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei a avut loc astăzi inaugurarea expoziţiei de filatelie şi numismatică filatelică „Moldova Independentă”, informează MOLDPRES.

Evenimentul este dedicat  aniversării a 25-a a proclamării independenței Republicii Moldova şi a fost organizat de instituţia gazdă în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din R. Moldova și Î.S. „Poșta Moldovei” sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din R. Moldova, doctorul în istorie Constantin Gh. Ciobanu a menţionat că în cadrul expoziţiei sînt prezentate exponate filatelice, care anterior au participat la diferite expoziții internaționale, unde au fost apreciate cu medalii, ele reflectînd diferite aspecte ale vieții politice, economice și culturale a Moldovei.

Potrivit sursei citate, expoziția include literatura filatelică, editată în acești ani, precum și un compartiment separat - Numismatică filatelică, în cadrul căruia sînt prezentate 94 medalii. 66 medalii reflectă activitatea expozițională a membrilor Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, desfășurată în anii 1997-2016.

La eveniment a participat ministrul Culturii, Monica Babuc, care a subliniat că numărul impunător de medalii filatelice, obţinute la diferite manifestări culturale de către expozanţi denotă efortul depus de colecţionari în promovarea mărcii poştale ca atare şi a celei moldoveneşti, în special.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 15 septembrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16006824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!