ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA rămîn în continuare un partener strategic al Republicii Moldova

10:14 | 09.09.2016 Categorie: Politică

Chișinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii rămîn a fi un partener strategic pentru Republica Moldova şi vor continua să susțină reformele şi proiectele bilaterale inițiate cu țara noastră în toate domeniile. Declarația a fost făcută de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul întrevederi de ieri cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, cooperarea bilaterală pe segmentul militar, reformarea Armatei Naţionale şi situația regională au fost principalele subiecte de discuție între cei doi oficiali.

Ministrul Apărării şi-a exprimat recunoștința pentru suportul Guvernului american în implementarea programelor de reformare a sectorului național de apărare, precum şi pentru susținerea financiară direcționată pentru participarea militarilor Armatei Naţionale la cursuri şi exerciții multinaționale, inclusiv în instituțiile americane de învățămînt militar.

Anatol Şalaru a reiterat faptul că una dintre prioritățile instituției militare naționale este punerea în aplicare a pachetului DCBI (Defence Capability Building Initiative), o precondiție indispensabilă pentru reformarea Armatei Naţionale.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img16007168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!