ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții din R. Moldova vor putea aplica la studii în Europa prin intermediul programului Erasmus+

15:41 | 15.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a lansat astăzi campania de informare dedicată studenților interesați de studii la universitățile din Europa, informează MOLDPRES.

Scopul campaniei este de a promova programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în rîndurile tinerilor din R. Moldova. 

Coordonatorul programului Erasmus+ în Moldova, Claudia Melinte, a menționat în cadrul întrevederii de astăzi cu studenții universităților din țara noastră, că tinerii vor beneficia de burse, dar și de credite, care vor fi luate în calcul de către conducerea universităților unde își fac studiile aceștia.

„Persoanele care se vor înscrie la program vor beneficia de o experiență unică pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și interacțiune cu alți studenți, cu alte culturi și alte viziuni asupra lucrurilor ce se petrec în lume. De asemenea, aceștia au posibilitatea să acumuleze credite în plus, iar la întoarcere acestea vor fi luate în considerare de universitățile unde își fac studiile. Un alt privilegiu este participarea la programele de master pe durata a cel mult doi ani, care se vor desfășura la un consorțiu de universități de peste hotare”, a spus Melinte.

Pînă în prezent, circa o mie de studenți și cadre didactice din universitățile din R. Moldova au aplicat la programul Erasmus+.

Programul Erasmus+ a fost lansat la Chișinău în anul 2014 și este finanțat de Comisia Europeană.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16007336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!