ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ODIMM a anunțat data limită de depunere a dosarelor pentru accesarea granturilor în cadrul Programului „PARE 1+1”

15:21 | 22.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a anunțat astăzi că doritorii de a accesa în anul curent fonduri nerambursabile în cadrul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” pot prezenta dosarele pînă la 31 octombrie 2016. Acesta este termenul limită, stabilit de ODIMM, pentru ca dosarele depuse să fie examinate în termen, iar beneficiarii să-și ridice banii pînă la sfîrșitul anului, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor ODIMM, în anul 2016 au fost deja semnate peste 60 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă totală de aproape 13,3 milioane de lei. Alte 60 de dosare sînt în proces de examinare.

Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1” a fost inițiat în anul 2010 cu scopul de a încuraja cetățenii moldoveni care muncesc peste hotare să investească banii cîștigați în afaceri în Republica Moldova. Pînă în prezent, cu suportul Uniunii Europene au fost finanțate peste 780 de întreprinderi, suma totală a granturilor acordate fiind de aproximativ 133 milioane de lei. Astfel, investițiile în economie au fost de peste 386,5 milioane de lei, respectiv fiecare leu acordat sub formă de grant a generat aproape 2,9 lei investiții în economia Republicii Moldova.

Pentru a beneficia de sursele financiare în cadrul Programului „PARE 1+1”, doritorii trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, lucrători-migranți sau rude de gradul întîi al acestora, să confirme proveniența banilor obținuți din munca de peste hotare.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

img16007523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!