ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A apărut o carte despre viața și cariera sportivă a dublului campion olimpic Nicolae Juravschi

18:58 | 23.09.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. La sediul Comitetului Național Olimpic și Sportiv a fost lansată astăzi cartea ”Canoe!Canoe!Canoe! Odiseea Olimpică a lui Nicole Juravschi și a partenerilor săi”, relatează MOLDPRES. 

Ediția bilingvă (engleză și rusă) a cărții prezintă un volum documentar, generos ilustrat, al vieții și carierei sportive a dublului campion olimpic Nicolae Juravschi și este compilată cu ajutorul interviurilor luate martorilor oculari, inclusiv protagonistului narațiunii, dar și colegilor, antrenorilor și prietenilor săi. Unul dintre autorii, Christian Thau, stabilit în Marea Britanie, a subliniat în prefața lucrării că „volumul este rezultatul unei munci de echipă fructuoase, implicînd redactori, corectori și translatori în trei limbi: rusă, română și engleză și prezintă o poveste neobișnuită care ne-a oferit o călătorie plină de surprize într-o lume populată de personaje fabuloase, motivate mai ales de dorința perfecționistă de a învinge, decît de orice recompensă pecuniară”.

Prezent la eveniment, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a subliniat în alocuțiunea sa că ”acest volum este un eveniment sportiv, istoric, o reușită poligrafică editorială, bine structurată”. Ziaristul Efim Josanu a notat că echipajul Reneiski-Juravschi a fost unul de geniu. 

Cartea a părut într-un tiraj de 500 de exemplare.

Christian Thau a lucrat 40 de ani în calitate de ziarist sportiv și producător în Marea Britanie, iar coautorul Ion Popescu-Negruță a lucrat ca translator, consilier și consultant în domeniul sportului pentru diverse agenții și federații sportive în fosta URSS, Franța și România.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16007576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!