ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul General de la MAEIE Anatol Vangheli a discutat avansarea cooperării bilaterale cu oficiali din Japonia

09:57 | 29.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli, a discutat ieri la Tokyo subiecte conexe dialogului bilateral cu Motome Takisawa, Viceministru parlamentar pentru Afaceri Externe al Japoniei și Kazuhiko Koshikawa, Prim-vicepreşedinte al Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Interlocutorii au abordat stadiul actual al relațiilor bilaterale, perspectivele de cooperare între Republica Moldova şi Japonia, precum şi modalităţile de impulsionare a colaborării reciproc avantajoase. Acțiunea se înscrie în programul vizitei în Japonia a delegației naționale cu participarea Secretarului General al Aparatului Președintelui țării, Ion Păduraru, prilejuită inaugurării oficiale a Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo.

Oficialul moldovean a reiterat aprecierea autorităţilor de la Chişinău pentru suportul Japoniei oferit prin intermediul programului de asistenţă tehnică şi a exprimat interesul pentru reluarea finanţării unor proiecte prioritare, în special în domeniul agroindustrial, educaţie şi sănătate. În context, partea niponă a dat asigurări, că va susține în continuare dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor a fost convenită continuarea dialogului multidimensional în vederea valorificării plenare a potențialului cooperării bilaterale în domeniile de interes comun pentru ambele părți.

(Editor A. Răileanu)

img16007730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!