ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oameni de afaceri din R. Moldova şi Federaţia Rusă s-au întrunit la Chişinău în cadrul unui Forum economic

17:57 | 29.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. La Camera de Comerţ şi Industrie /CCI/ s-a desfășurat astăzi Forumul economic moldo-rus, informează MOLDPRES.

Preşedintele CCI Sergiu Harea a subliniat că Rusia este unul din principalii parteneri economici ai Republicii Moldova, fapt ce încurajează cele două state să întreprindă acţiuni de apropiere şi cooperare. „Forumul de astăzi oferă posibilitatea antreprenorilor din cele două țări să discute provocările și oportunitățile de cooperare reciprocă, să dezvolte proiecte comune, să stabilească noi contracte bilaterale de colaborare. Este evident faptul că în prezent relațiile economice dintre țările noastre nu este la fel de intensiv, fapt ce ne determină să ne mobilizăm pentru crearea noilor oportunități agenților economici din cele două state”, a accentuat Harea.

Preşedintele Consiliului de Afaceri moldo-rus Anatoli Koika a insistat asupra potenţialului comercial şi investiţional pe care îl deţin cele două economii, care trebuie exploatat la maximum. „Federația Rusă îşi doreşte parteneriate şi proiecte comune, care să susţină dezvoltarea competitivităţii. Sînt prezenţi aici reprezentanţi a 10 companii rusești, care vor să descopere potenţialul investiţional din R. Moldova şi care şi-au exprimat interesul pentru crearea de noi parteneriate. Consider că acest Forum este un prim pas spre  consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării dintre ţările noastre", a precizat sursa citată.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, ponderea exporturilor de produse moldovenești în Federația Rusă de la începutul anului curent a fost de 11,07% din volumul total al exporturilor. În aceeaşi perioadă, ponderea importurilor de produse din Rusia a constituit 12,9% din totalul importului Republicii Moldova.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

img16007756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!