ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi diplomaţi acreditaţi în R. Moldova au participat la culesul strugurilor la Comrat

14:10 | 03.10.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Şefii mai multor misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova au participat ieri, la invitaţia administraţiei UTA Gagauz-Yeri, la culesul strugurilor într-o gospodărie agricolă din Comrat, comunică MOlDPRES.

Oaspeţii au avut posibilitatea să participe la lucrările vitivinicole, tradiţionale pentru sudul ţării, precum şi să guste din specialităţile bucătăriei găgăuze.

Mulţi dintre diplomaţii care au dat curs invitaţiei conducerii autonomiei au venit la Comrat împreună cu familiile. La sfîrşitul lucrărilor, pentru aceştia a fost organizată o oră de limbă găgăuză.

„Ne-am dorit ca reprezentanţii ambasadelor în R. Moldova, parteneri ai autonomiei în multe proiecte importante, să se pătrundă de obiceiurile şi cultura poporului găgăuz. Am considerat că este interesant să participe de sine stătător la procesul de pregătire a vinului, conform tradiţiilor găgăuze”, a declarat başcanul Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md

Diplomaţii care au acceptat să lucreze o zi în podgoriile din UTA Gagauz-Yeri au afirmat că au avut parte de o experienţă inedită şi interesantă.  

„A fost ceva captivant şi ne-am dori ca autorităţile găgăuze să facă acest eveniment tradiţional”, a subliniat reprezentantul Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Mindaugas Kacerauskas.

La rîndul său, ambasadorul Chinei la Chişinău, Zhang Yinghong, care a participat pentru prima dată la cules de struguri, a menţionat că această vizită i-a permis să afle lucruri noi despre agricultura regiunii găgăuze.

(Reporter  L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16007846

img16007846

img16007846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!