ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele României a decorat profesori din R. Moldova

15:07 | 05.10.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a înmînat astăzi decorații conferite de Președintele României, Klaus Iohannis, profesorilor din stînga Nistrului, cu ocazia Zilei internaționale a lucrătorului din sistemul de învățămînt, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ambasadei României la Chișinău, directorul Liceului „Ștefan cel Mare” din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, a fost decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învățămînt” în grad de „Comandor”, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția semnificativă adusă la promovarea democrației în R. Moldova și pentru consolidarea comunității de limbă și civilizație de o parte și de alta a Prutului.

De asemenea, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Învățămînt” în grad de „Ofițer”, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția semnificativă avută la promovarea democrației în R. Moldova și pentru consolidarea comunității de limbă și civilizație de o parte și de alta a rîului Prut, directorului Liceului „Evrika” din Rîbnița, Eugenia Halus, și directorului Gimnaziului din Corjova, Constantin Sucitu.

Ziua internațională a lucrătorului din sistemul de învățămînt este sărbătorită anual pe data de 5 octombrie.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16007917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!