ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşele Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti vor activa servicii pentru asistenţă juridică garantată de stat

14:53 | 11.10.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/.  Primăriile oraşelor Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti vor deschide pînă la finele lunii curente birouri pentru  consultanţă juridică gratuită a populaţiei. Serviciile vor fi oferite de doi parajurişti, selectaţi recent în urma unui concurs de Oficiul teritorial Comrat al Consiliului  Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, transmite MOLDPRES.

Parajuriştii pentru cele două oraşe din UTA Gagauz-Yeri au fost pregătiţi cu susţinerea Fundaţiei „Soros-Moldova”. Aceştia vor furniza informaţii şi vor oferi consultanţă la solicitarea locuitorilor din comunitate, vor media la cerere conflicte între membrii societăţii, vor direcţiona cazurile în care este nevoie de asistenţă juridică calificată către avocaţi etc. Toate serviciile parajuriştilor  sînt gratuite.  

Pînă în prezent, în autonomia găgăuză au activat doi parajurişti, în satele Gaidar şi Copceac, raionul Ceadîr-Lunga.

Pe parcursul anului curent, au beneficiat de asistenţă juridică garantată de stat  aproximativ 1750 de cetăţeni din UTA Gagauz-Yeri, indică gagauzinfo.md.

(Reporter  L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img16008063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!