ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două festivaluri la Edineţ şi Donduşeni au încheiat Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord

11:33 | 22.10.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/.  Două festivaluri cultural-gastronomice au fost organizate ieri în cadrul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Este vorba de  Festivalul Pîinii, la  Edineţ, şi Festivalul „Gustul nordului”, desfăşurat la  Donduşeni,  comunică MOLDPRES.

Agendele  festivalurilor de la Edineţ şi Donduşeni au inclus mai multe expoziţii prezentate de meşteri populari, de agenţi economici, producători agricoli. Totodată, administraţiile celor  două  raioane au pregătit  concursuri culinare, spectacole artistice, iarmaroace ş.a.

Evenimentele din aceste localităţi au fost organizate cu participarea partenerilor din Letonia, reprezentanţi ai autorităţilor şi oameni de afaceri din diferite regiuni.

Vizita delegaţiei letone, iniţiată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în colaborare cu Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale, Agenția pentru Investiții și Dezvoltare  de la Riga, a încheiat programul Zilelor Regiunii de  Nord a R. Moldova.

Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, reuniunea moldo-letonă a marcat o nouă etapă în relațiile de cooperare dintre R. Moldova și Letonia la nivel regional. „Partenerii noștri manifestă interes față de regiune. În ultimii ani, am reușit să încheiem peste zece acorduri de colaborare dintre localități din Letonia și din nordul R. Moldova. Este îmbucurător  că în baza acordurilor semnate relațiile noastre de colaborare în mai multe domenii au devenit tradiţionale”, a relevat  Bodrug. 

În acest an, Zilele  Regiunii de  Dezvoltare Nord au ajuns la cea  de-a IV-a ediţie, desfăşurîndu-se în perioada 26 septembrie – 22  octombrie, în diferite localităţi din nordul ţării. 

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16008366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!