ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi se va desfășura la 29 octombrie

11:26 | 25.10.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/.  În acest an Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi “Un arbore pentru dăinuirea noastră” va fi organizată pe 29 octombrie. Pentru desfăşurarea acesteia Guvernul a elaborat un plan de acţiuni ce urmează să fie realizat de autorităţile centrale şi locale, informează MOLDPRES.

Activităţile dedicate  Zilei Naţionale de creare a spațiilor verzi urmează să fie coordonate de ministerele Mediului, Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, primării, consilii raionale etc., iar Agenţia “Moldsilva” va asigura şi va pune la dispoziţie materialul săditor necesar.

Conform planului, în acest an de Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi urmează să fie extinse cu circa 665 hectare suprafeţele pe care va fi plantată vegetaţie forestieră. De asemenea, în fondul forestier  vor fi create culturi silvice  pe o suprafaţă de aproximativ 795 ha.

Drumarii vor executa lucrări de plantare a arborilor şi arbuştilor în perdelele forestiere de protecţie ale traseelor auto şi căilor ferate. Totodată, este preconizat ca în municipiul Chişinău să fie plantați 21 de mii de arbori şi arbuşti  şi circa 230 de mii de puieţi – în alte localităţi ale ţării.

Ziua Naţională de creare a spațiilor verzi “Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită, prin decret prezidenţial, în 1995 şi se desfășoară în fiecare an, în ultima sîmbătă a lunii octombrie.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan) 

img16008422

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!