ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Bălţi vor selecta cele mai bune proiecte ale tinerilor pentru dezvoltarea oraşului

12:48 | 01.11.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/.  Primăria municipiului Bălţi a lansat recent un concurs pentru cea mai bună iniţiativă a tinerilor. Concursul se va desfăşura la cinci categorii şi are scopul să stimuleze participarea generaţiei tinere în viaţa şi dezvoltarea localităţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei educaţie, tineret şi sport de la Primăria Bălţi, rezultatele concursului vor fi anunţate la 21 noiembrie, în cadrul unei festivităţi.

Participanţii vor putea concura la categoria “Cea mai activă organizaţie de tineret din Bălţi”, fiind nevoie să prezinte proiectele realizate pe parcursul anului 2016.

Alt compartiment al competiţiei prevede prezentarea celor mai relevante iniţiative realizate de tineri în municipiu. Aici vor putea concura grupuri de elevi, studenţi sau reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care au lansat în anul curent  idei importante pentru comunitate.

De asemenea, în cadrul concursului vor fi desemnaţi cei mai buni activişti din oraş şi vor fi selectate cele mai interesante spoturi şi postere despre Bălţi, create de tineri, indică esp.md.

Tradiţional, în fiecare an, în luna noiembrie, Ministerul Tineretului şi Sportului susţinut de autorităţile locale desfăşoară mai multe acţiuni menite să evidenţieze şi să încurajeze performanţele tinerilor. În această perioadă este decernat Premiul naţional pentru tineret, fiind selectată şi Capitala naţională a tineretului pentru următorul an.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16008687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!